fredag, december 26, 2008

God jul till er alla

Min jul har varit lugn och skön, som en jul skall vara. Tillbringad i hemmet med sambon och hans dotter, god mat och Kalle Anka.
Juldagen startade vi tidigt med julottan i Dals kyrka. Sambodottern stod för solosång, bland annat Gläns över sjö och strand, och O Helga Natt. Hon sjöng så håret ställde sig upp. Sen for vi hem och vilade en stund innan vi for och fikade hos min syster.Dals kyrka, Dal


Lite kuriosa för oss som älskar Astrid Lindgrens filmer:
Det var hit Emil och hans familj åkte när de åkte till julottan. Alltså, scenen när de är på väg till kyrkan med slädarna, och man kan se kyrkan, det är inspelat här i vår by.

Sweet :)
Lite magiskt kändes det att åka mot kyrkan i mörkret, den var så vackert upplyst precis som i Emil-filmen.

söndag, december 14, 2008

Adventsmys


Tredje advent var det då. Vi var på glöggkväll igår hos en fd jobbarkompis till mig, det var himla trevligt, fast idag är jag seg som en seg råtta.. Uscha. Mer kaffe!!

lördag, december 13, 2008

Lucia

En av mina amaryllisar har börjat blomma,
vacker som tusan,
fast stängeln höll på att gå av så jag fick skära av blomman och ställa i en vas.
Hyacinterna är snart överblommade, lika bra det, jag tål dom så illa. Fast lite kan jag stå ut, bara för att de är så fina och att jag älskar doften!









Älskade sambon köpte strykjärn och strykbräda till mig häromdagen,
gissa om jag har strukit som en galning, har ju varit strykjärnslös sen jag flyttade hemifrån...alltså sen jag var 16 ungefär.

Jag har ganska länge haft en hemlig fetisch. Vita linnedukar. Helst gamla som gatan. Jag har i min ägo min mormors fin-linne-duken, den som bara var framme på jul eller när någon fyllde jämnt. Aldrig tordas använt den, mycket med tanke på att jag varit så rädd att spilla på den och förstöra den. Men nu i jul får den nog se dagens ljus, för nu har jag nämligen blivit invigd i konsten att bleka saker i Klorin!
Vilken tur att det finns äldre personer i sambons
släkt som jag kan rådfråga om såna här saker, som tar mig under sina vingar och ger mig jättebra råd och tips.

I alla fall, jag har ju fler vita linnedukar än den speciella, men har inte kunnat använda dom eftersom jag inte kunnat stryka dom. Imorse stod jag och njöt av att stryka en av dom, en gammal men ack så vacker linneduk som jag hittade i vårt torp, den var så nersölad av kaffe och div annat att jag trodde den var ett hopplöst fall. Men med hjälp av sambons faster och en j*kla massa klorin blev den vacker som en dag igen!
Det var stämningsfullt, tände några värmeljus, i spispannan i köket knastrade en brasa, lucia på tv medans jag varsamt strök linneduken. En duk som någon för herrans massa år sen förmodligen tyckt mycket om, broderat sina initialer på, haft på sitt bord. Vilken känsla det är att ta vara på gamla saker, de har sån själ, sånt hittar man inte i nya saker i butik.


Nu ligger den på köpmandisken, tillsammans med smidesljusstaken jag fick i 18-årspresent (något modifierad då, den gravt fula överdådiga blåa sidesbandsdekorationen som andades för mycket början på 90-tal är borttagen, och de blåa glas kuporna är ersatta med vackra vita vanliga ljus) och amaryllisen i en av mammas fina vaser.


Just ja, jag skulle ju berätta vad jag ska jobba med! Jag ska jobba på en kundtjänst och svara i telefon.
Trevlig lucia allihop!
Lillan

onsdag, december 10, 2008

Julklappstips

Jag ska sälja några av mina stick-böcker, de är i väldigt fint skick. Julklapp till dig själv eller någon stickvän?

Jag fick jobbet!!!



Poncho a la carte 100 :-
Sticka 100 :-
Pulsvärmare 75 :-
Sticka romantiskt modernt och kvinnligt 100 :-
Roliga stickboken 75 :-



Stickning 100 :-
Sköna sjalar 100 :-
Med stickor och fantasi 100 :-
Stickverk 130 :-

Om nån är intresserad av att köpa nån av böckerna så skicka en kommentar och lämna din mejladress.
Frakt tillkommer på priset.

tisdag, december 09, 2008

Intervjun

Det gick väl sådär...vet inte om de vill ha mig, men jag vet att jag gjorde mitt allra bästa iallafall. Får reda på om jag fått det på torsdag eller fredag.

Jag har fått en utmärkelse


Tack Sofie!

Jag skickar den vidare till:

Helena-rutan
Mc-chick som sticks
Esmeralda
Bittra bruden
Calcamel
INsmorsa
Ammis

1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden


Snart ska jag iväg på anställningsintervjun, och gissa vad...jag är dyngförkyld idag! Jippie.. Jag ska göra mitt bästa iallafall dock :)

måndag, december 08, 2008

Jag tror det nästan inte

Jag trodde det var helkört att hitta ett jobb i nuläget, men i eftermiddags ringde telefonen, och imorgon ska jag på anställningsintervju!! Det är nästan för bra för att vara sant. Berättar mer sen :)

fredag, december 05, 2008

8-lista

Jag hittade en rolig lista på en superfin blogg!

Vilka är dina 8 favoritprogram?

House
AFV
Martha Stewart
Leilas mat
Leilas jul
..sen kommer jag inte på fler...

8 saker jag gjorde igår
Spann ull
Var på arbetsförmedlingen
Åt hos svärmor
Följde med sambons dotter när hon sjöng med sitt band
Bloggade
Stickade
Letade jobb
Kramade min älskade sambo


8 saker jag ser fram emot
Jul!
Att nån gång i framtiden skaffa barn
Att hitta ett jobb
Prova sticka av mitt egenspunna garn
Fara till Birsta/Sundsvall nästa vecka (IKEA mm)
Spinna mera
Kanske göra praktik i januari
Glöggfesten nästa helg hos min gamla lärare...(eller ja gamla och gamla...han är yngre än min sambo *skrattar* förra lärare låter kanske bättre i det fallet)

8 favoritrestauranger
Hotell Höga Kusten
Pizzeria Remsle (ingen restaurang kanske, men attans god kycklingrulle)
Nipan
...annars funkar ju alltid Max *skrattar*

8 saker på min önskelista
Garn
Kitchen Aid
Drömvinsten på lotto
Jobb
Mera garn
Massagefåtölj
Spinnrock
Ännu mer garn!

8 personer jag utmanar
Den som känner sig hågad ;)

torsdag, december 04, 2008

The beginning of a lovestory


Igår när jag kom hem från stickcafét så hittade jag ett paket i brevlådan från Spinspiration, det var min slända och lite ospunnen ull. Tänkte att jag skulle börja lära mig spinna.
Satte igång så fort jag kommit in och satt mig i soffan, jäklar så roligt. Jag fastnade direkt! ..är trött idag för jag höll på alldeles för sent inatt.





Ärligt så trodde jag det skulle vara mycket svårare. Det blir ju garn iallafall!! Har till och med hunnit med att göra ett tvåtrådigt litet nystan sen igår.
By the way kan jag meddela att spinning ger träningsvärk. Hm, det kan tolkas på två sätt... Fortsätter jag spinna såhär så lär jag få en sweet överkropp så småningom, haha.



Mitt dilemma är: Hur ska jag hinna sticka nu? *skrattar*

Stickcafé't var jättetrevligt igår förresten :)

onsdag, december 03, 2008

Nu ska jag..


..hoppa in i duschen o se om jag känner mig piggare efteråt.
Jag åt nyss en oanständigt god middag bestående av Ben&Jerrys Phish food-glass. Det kan fasen nästan räknas som mat med tanke på att en burk kostar nästan lika mycket som dagens rätt gör på vissa ställen.



Undra vad för stickning som ska få följa med på stickcafét ikväll då. Funderar på barn-kragen, den är ju idiotenkel att sticka på medans med pratar massa strunt. Fast ganska tråkig å andra sidan.. Pi-sjalen funderar jag på att frogga och göra nåt roligare av alla nystan härligt Rowan 4ply soft. Jag har ju Knitting needle Knitting bag också...men den tror jag får ligga ett tag till. Får göra en djupdykning i stickkorgen!

Pretty in pink

Laminaria är färdigblockad och den blev underbar! Det gick åt bra precis 1 härva av Färgkraftgarnet när jag använde stickor 4,5 mm och stickade den mindre versionen. Lagomt stor blev den, jag trodde den skulle bli mycket mindre, men se vad lite blockning kan göra.





Jag misstänker att jag har feber, för jag mådde pyton igår, och så sov jag till klockan 11 i förmiddags. Och ni som känt mig länge vet att det är fruktansvärt ovanligt att jag sover så länge! Kände mig möbultad när jag vaknade, ungefär som överkörd av en ångvält.

Taskig tajming att få feber nu, har ingen termometer hemma så jag kan inte checka och se om jag verkligen har det eller om jag bara är seg allmänt. Jag som vill fara på stickcafé ikväll!! Men jag tror jag far ändå om jag känner mig någorlunda pigg.


Jag började på Kalenderhalsduken i måndags, jätteroligt med ett nytt mönster varje dag, det blir ju aldrig tråkigt!
Garnet är Kauni, men jag har glömt vad färgen heter, det är lite problematiskt eftersom jag insett att garnet inte kommer räcka. Ska kika in på garnaffärn i stan nån dag framöver och se om det finns mer av samma färg, annars får jag försöka beställa.



Fick inspiration att göra om min blogg häromdagen när jag kände mig lite hängig och hade tröstköpt lite inrednings-porrtidningar, Drömhem&Trädgård, Hus&Hem och Lantliv.
Plötsligt insåg jag att jag har underskattat vitt som färg. Jag har så länge jag kan minnas inte varit särskilt förtjust i vitt, mest pga det är en dålig kombination att vara ett klantarsel som ramlar o spiller ganska ofta och att ha vita saker hemma och vita kläder på sig.
Men å andra sidan finns ju fläckborttagningsmedel! ..och bloggen är ju svår att spilla och ställa till med fläckar på.. Datorn ligger dock i riskzonen ibland med tanke på min vana att dricka kaffe och blogga. Men hursomhelst, vitt är fint. Och vintrigt!

tisdag, december 02, 2008

Ont, det gör ont


I min plånbok. Nej det gör det inte ärligt talat, men det skulle göra det om jag följde min lust att köpa världens vackraste te-kopp.
Ain't it a beauty?

Jag kan nästan känna hur gott Kahls Irish Cream-kaffe smakar drucket ur denna skönhet.








Laminaria blev färdig och blockad igår, jag går bara och väntar att den ska torka så jag kan börja använda den. Utöver det så började jag på Kalenderhalsduken igår, men jag får väl se hur långt min karaktär duger till att sticka en ledtråd var dag.

Just ja! Dockmamman i Jämtland!! Mejla din adress till mig så jag kan skicka garnet du ska få!