Min svärmor har aldrig haft en microvågsugn i sin ägo. Och hon klarar sig alldeles utmärkt utan.
Jag och karln har otaliga gånger diskuterat hur värdelöst maten smakar när man micrat den... så idag gjorde vi slag i saken och ställde undan micron.
På prov i några veckor får den stå uppe i garderoben, och har vi inte saknat den under de veckorna så åker den för gott. Klarar sig svärmor så borde ju vi också klara oss!
Vi får tänka till lite i fortsättningen, och plocka fram mat ut frysen dagen före osv. Måste man snabbtina så går det ju att göra i ugn eller i vattenbad på spisen i värsta fall.
Ni som varit i vår enkla boning vet ju att vårt kök är rekordlitet,så allt utrymme som kan sparas är kanon, och micron tog ju upp halva min bänkyta och täckte en del av fönstret. När jag har bakat så har både microvågsugn och kaffebryggare varit täckta av en hinna mjöl, inte så kul.
Köket känns jättestort nu!
Nästa offer som åker ut blir nog kaffebryggaren, kok-kaffe är ju godast ändå och en kaffepanna tar betydligt mindre plats än en stor bryggare.
Snyggare är pannorna också, jämfört med mitt plast-as till bryggare.
Idag blir det champinjonsoppa till middag. Eftersom buljongtärningarna åkt all världens väg efter att jag läst innehållsförteckningar, så håller jag på att koka egen grönsaksbuljong nu o skrivande stund. Jättejobbigt, verkligen. Oj så trist att jag hinner blogga en stund innan den "riktiga" matlagningen tar vid *skrattar*
Ska frysa in det som blir över av buljongen i istärningslåda så finns det ju "buljong-is-tärningar" sen!
söndag, mars 08, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Jag har inte haft micro sen exet flyttade för ett och ett halvt år sen. Och jag klarar mig utmärkt! Numera har jag brorsans gamla micro, men den har jag bara till att färga garn i. :-)
Kaffebryggaren skulle jag nog inte överleva utan dock...
Tänk på att en istärning buljong inte motsvarar en buljongtärning bara :) En buljongtärning motsvarar en halvliter hemmakokt. Du är grym som gör det där själv! Det blir massa massa mycket godare med hemkokt. Fiskbuljong tar bara 20 minuter, och kyckling ett par timmar. Lite snabbare än köttbuljong som blir godast efter 10 timmar. Lycka till! Jag tror jag har recept på alla sånadär buljonger hemma från när jag gick hotell & restaurang om du är intresserad. Jag kan ju kolla iaf
Vad du är duktig och visst är det bra att få lite mer plats i köket...
Jag var som du för ca: 10 år sedan men det passade inte in med en 5 barns mor och med en karl som inte var snäll de gånger han var hemma, jag stressade ihjäl mig nästan så jag hamnade på hjärtintensiven och jag märker att jag är på väg att bli en sådan som vill hålla koll på mat och basselurer och sådant...
Micro hade jag aldrig använt förrän jag träffade min nuvarande sambo och alla tyckte jag var knäpp, en elvisp hade jag inte heller använt...
Ett tips på buljon, har du älgköttsben eller oxe, kalv så kan du koka en jättegod buljong på det, jag gjorde det varje höst och frös in men då var mitt ex jägare...
Lycka till
Skicka en kommentar