söndag, augusti 31, 2008

Ivrig

Sovrummet är så gott som klart, lite lite montering kvar, men vi har sovit där inatt och det blev uuuunderbart :)

Har HUR många stickprojekt som vill igång samtidigt nu sen jag fick mina nya böcker, ett par sockor till mannen har redan startats, och en Pi-sjal vill nog igång redan nu på morgonen...och tusen andra projekt känns det som!

fredag, augusti 29, 2008


En bok kom idag!


I postlådan, och resten ska jag burna iväg till OKQ8 i närliggande bajsbyn (tycker INTE om stället, men vad gör man inte för att få hem nya fiiina stickböcker hehe) och hämta ut mitt paket!
Dessutom fick jag paket idag från AbsolutGarn, en superfin väska. Tusen tack!!

Vettigaste jag läst på länge

Jag rekommenderar verkligen att gå in och läsa min systers blogginlägg idag, om psykisk ohälsa och stress. Hon har så rätt så... Ärligt, hur många är det som antingen gått in i väggen, eller varit jävligt nära att hamna där? ..ganska många skulle jag tro.

Själv så sprang jag in i den där förbaskade väggen fort som tusan.
2006 när morsan blev sjuk, jag jobbade som en dåre, festade ohälsosamt mkt, började plugga och träffade en usling till karl(riktig usling med att vad det innebär!)...allt på samma gång...
Det tog ett bra tag för mig att bli "riktig" igen...

Men nu värderar jag livet på ett helt annat sätt, nu gör jag saker som får MIG att må bra, jag gör inte längre saker enbart för att alla andra ska bli nöjda!

FO pulsvärmare


Septembers mönster är klart innan september ens börjat! Dom blev jättesköna, min handkrämsflaska fick vara modell på pulsvärmare nummer två, hade inte karln hemma som fotograf idag så bilden blev lite suddig men helt ok ändå.
Eftersom jag var väldigt små händer så la jag bara upp 40 maskor istället för 44, och stickade i ungefär 16-17 cm innan jag maskade av och de blev perfekta för mig. Garnet är ur mitt lager av Fabel som aldrig verkar vilja bli sockor...färgen är hur härlig som helst och ännu finare i verkligheten.

Septembers pulsvärmare


Pulsklubbens septembermönster, inte mycket utmaning men snabbstickade och perfekt tvstickning!

torsdag, augusti 28, 2008

Renoveringen snart i mål!

Nu har jag målat klart, bara städningen kvar och den ska jag göra imorgon, sen på lördag blir det IKEA *I LOVE IKEA* och nya möbler :)

Jag är så stolt över mig själv, det här projektet har jag planerat och utfört helt själv (förutom att sambon bar ut garderoben och pappa som satt upp två gipsskivor..men i övrigt!), och bäst av allt är att det blev så jäkla bra!!
Önskar jag kunde lägga ut före och efter bilder, men tyvärr har jag inga bilder från föra målningen :( men när det är klart i helgen så ska jag lägga ut en bild på vårt nya sovrum!

Nu hoppar jag vidare och är full av energi, ska sätta igång en ny stickning som belöning men jag ve inte vad än... :)

onsdag, augusti 27, 2008

Målning och huvudvärk

Regnet öser ner, det är åska i luften och mitt huvud känns som det ska explodera vilken sekund som helst :(
Tvingade mig själv att rolla väggarna i sovrummet, resten av eftermiddagen och kvällen ska jag bara ta det lugnt, jag ligger före i min planering så jag får ta det lugnt om jag vill :)

Om värken släpper ska jag försöka avsluta nåt gammalt stickprojekt, men som vanligt så lär det väl bli att jag börjar på nåt nytt istället..

tisdag, augusti 26, 2008

Mysstund


Efter allt slit med slipande och målande ska jag koppla av med god glass och sex and the city -boxen! Njut!

måndag, augusti 25, 2008

FO Spring forward


Garn: Lornas lace sheperd sock, färg: bittersweet. Äntligen färdiga! Den ena blev lite större än den andra men det funkar ändå, antar att jag gjorde den första med metallstickor och nummer två med harmonywoodstickorna.. Jag stickar så löst och försiktigt med dom för jag är så rädd om dom.

Blomflugor, hjälp mig!

Vårt hus har invaderats av blomflugor. Nån som har nåt bra tips på hur man får väck dom????

Renoveringsprojektet igång :)

Har slipat o spacklat i sovrummet nyss, sitter och väntar att spacklet ska torka (vilket lär ta ett par timmar) och fördriver tiden på farliga Ravelry :)

Skönt att ha ett sånt här projekt igång nu och få använda energin åt att göra nåt produktivt än att bara sitta och låta tankarna snurra...fick besked idag att han inte finns med oss längre...
Pratade med en gammal klasskompis tidigare idag, det är sorgligt...när vi gick andra året på gymnasiet var vi sju i klassen, sen blev vi bara sex...nu är vi bara fem...

söndag, augusti 24, 2008

Förvirrad

Först hör man av bekanta att han är död, sen står det i tidningen att han lever?!

...men jag antar att det man ska lita på är det man hört av de som står nära hans familj...

Men när man läser i tidningen så får man ju falska förhoppningar om att han kanske lever, en jättestor del av mig vill ju tro på det...

som sagt...jag är förvirrad...och tror nog fler jag känner lär vara det...

Tok-stickade ända fram till hälen på min Spring forward-socka nr 2 igår bara för att skingra tankarna lite. Snart klara...

lördag, augusti 23, 2008

Glädje och sorg

Vi gick på IKEA igår, drömde om nya sovrumsmöbler och shoppade loss på lite annat smått och gott, for in på kiosken innan vi for hem och gjorde en Dagens Dubbel.
...och vi vann!! Vi vann pengar till våra nya sovrumsmöbler :) Ibland är livet gott!

En timme efter vi upptäckt att vi vann, ringde min klassföreståndare från gymnasiet, det hördes på honom att det var nåt fel, och efter lite ansträngt kallprat släppte han en jättebomb.
En av mina klasskompisar är död. Omkom i en bilolycka.
..jag fattar det inte än, världens gladaste, spralligaste och roligaste kille kan ju inte vara död!
Han var bara 22 år och hade så mkt planer för framtiden, jag kan bara inte fatta att han är borta..
Mina tankar finns med hans familj och flickvän.
..ibland är livet inte alls roligt..
Han var den andra i vår klass som dog, för 4 år sen tog en av mina närmsta tjejkompisar sitt liv.
Vi var sju i klassen från början, nu är vi bara fem kvar...

Hade pratat om att ha en klassträff nu i höst, med grillning och anant roligt...nu kommer vi väl ses iallafall, fast inte under roliga omständigheter...

fredag, augusti 22, 2008

Tack alla snälla :)

Vilken positiv feedback jag fick på förra inlägget! Tack alla supersnälla människor, nu känner jag mig än mer peppad att söka jobb :)
Belönade mig själv igår genom att beställa stickböcker från AdLibris, bla Knitters Almanac av Elisabeth Zimmerman, och Handknit holidays!
...och det bästa hittills idag var att jag läste att Absolutgarn tänkte belöna mig med en grymt fin väska som jag blev kär i vid första ögonkastet (den är skönt grön!). Jag blir så glad av alla er mina bloggvänner!!

Idag ska jag på min "porrbutik" ..ja IKEA alltså! ...jag har drömt sen igår och är som ett litet barn när jag ska dit, I LOVE IKEA :) nästan lika roligt som att gå på garnbutik! Få gå runt och klappa alla fina möbler, garva åt de skumma mysko möblerna :)

Det som ska kollas på och ev införskaffas därifrån är:
  • Nytt dubbelsängstäcke (blev allergisk mot det förra som var i dun)
  • Ev ny praktiskt tvättkorg
  • Titta på sängen som vi vill köpa (för tillfället har vi min far och mors över 20 år gamla sängstomme, och ja, den är inte tystlåten må jag säga....det räcker med att vända sig i sängen för att det ska låta som att man har vilda aktiviteter för sig...ibland vaknar jag av att jag vänt mig i sängen så den gnisslar)
  • Nytt köksbord
  • ....också ska jag mysa runt på barnavdelningen och titta på spjälsängar, skötbord, bebisgrejer mm.... vi jobbar ju på att skaffa barn, men har inte haft nån lycka hittills (..kanske har nåt att göra med den uschliga sängen några rader upp? )
..sen måste jag nog in på "porrbutik nr 2" ..panduro alltså :) mera pyssel får nog följa med hem!
Sambon undrade igår varför jag läste till maskinförare, när jag helt uppenbart borde jobba med nåt kreativt istället :) ....och det vore ju drömmen för mig, men truckförare ger mycket klirr i kassan, vilket inte pysslande gör...och förutsättningen för att kunna pyssla o sticka o missbruka garn är ju att det finns klirr i kassan :)

Kram på er allihopa!!! Tack för att ni finns!!

torsdag, augusti 21, 2008

Beröm mig, jag har varit modig!

Tro det eller ej, men jag är jäkligt blyg, har svårt att prata med vilt främmande människor...och det leder ju till vissa problem med att knalla in på ställen och söka jobb.. det känns så pinsamt och jag är så rädd att de ska avvisa mig, skratta åt mig eller göra narr av mig...

Men igår gjorde jag en sak jag är grymt stolt över, min hemliga lilla dröm är att jobba i garnbutik, och igår klev jag in i min lilla favvobutik, skulle införskaffa nya Dropskatalogerna, och jag passade på att fråga efter jobb på samma gång!
Nu hade hon ju inget behov av att anställa någon för tillfället, men fick höra att om hon behövde folk var jag en väldigt lämplig kandidat! Självförtroendebonus 2000 poäng :)

onsdag, augusti 20, 2008

Hemlispaket!


Tack för det härliga garnet och ljusen luktar underbart!

tisdag, augusti 19, 2008

utopia hat


Färdig! Den blev för liten för sambon...vad tråkigt, då måste jag ju ta den till mig själv hehe

Det regnar fortfarande....

Grått och trist väder för att vara utomhus, perfekt väder för att stanna inne och sticka!!
Började på en mössa åt sambon igår, Utopia hat, ett mönster som jag hittade på ravelry. Superfint, och snabbstickad, gör den med stickor nr 5 och M&K EcoUll Multi. Foton kommer, när mobilkameran slutar strejka :) kanske kanske jag kan få mannen att ställa upp som fotomodell...

Var på arbetsförmedlingen igår, och det strulade till sig som vanligt *morr*

måndag, augusti 18, 2008

Usch vilken dag!

Min första dag som arbetslös, och det bara regnar..

Dagens att göra ser ut såhär:

  • Dricka ÄNNU mer kaffe
  • Sticka lite med mina nya Harmony Wood-stickor
  • Fara till arbetsförmedlingen och anmäla mig arbetslös
  • Om vädret blir bättre, fara och köpa en blomma och fara till minneslunden och lägga blomman och tända ett ljus för min mamma som varit borta i 2 år idag.

söndag, augusti 10, 2008

FO Dragspelsbasker


Färdig! Fast nu har jag kramp i fingrarna..

Dragspelsbasker


Började sticka den igår morse, har haft garnet och mönstret sen i våras någongång. Visjögarnet är ljuvligt att sticka med och det är ett bra mönster som inte kräver så mycket sinnesnärvaro!

torsdag, augusti 07, 2008

spring forward


Stickor 2,5 mm, garn Lornas lace shepherd sock, färg bittersweet. Jätteroligt och enkelt mönster.

I väntans tider!

Nej, jag är inte gravid.

Jag har klickat hem Harmony Wood stickor, lyxsetet med rundstickor och strumpsetet med olika storlekar strumpstickor!
Vill ha hem dom nu, helst nyss!

Jobbar ju bara en vecka till efter denna, sen blir jag förmodligen arbetslös igen...vad tråkigt att gå hemma arbetslös och bara ha mina nya Harmonystickor att leka med *flinar*

lördag, augusti 02, 2008

Dammbygget i bilder

Vackra blommor i rabatten nu, bland annat krasse





























Sambon gräver början på dammen, lika glad som en 5-åring med en ny leksak :)


Hålet som ska täckas med dammduk














Det blivande vattenfallet
















Dammduken är utlagd, och vi har börjat fylla med vatten
















Dammen klar, växterna är på plats, nu är det bara jobbet med att snygga till kanterna kvar plus att det ska dit MASSOR av stenar














Vattenfallet, duken ska snyggas till i kanterna och slangen från pumpen till vattenfallet ska döljas under kanten av dammduken.

fredag, augusti 01, 2008

sköna sjalen


Den fick följa med på jobbet idag och värma min onda nacke, helt klart min favorit sjal hittills. Blev ju en vända på akuten igår pga nacken, ska på fler undersökningar för dom vet inte vad det är för fel... Inte kul att jobba idag heller, med både nackont och mensvärk...usch!