måndag, juli 06, 2009

Lite stickning, lite trädgård. Nån som blir förvånad? ;)

Sockarna Cirque från vårens Knitty är färdigstickade.Började på den första 18 mars, och nu är nummer klar. Snacka om SSS (second sock syndrome)... Blev helnöjd förutom att hälen blev lite stor och klumpig. Dessutom gjorde jag en repetition mindre av mönstret, annars hade de blivit alldeles på tok för stora!
I Love Pioner!!
Sockerärtorna i sin lilla hage, de blommar för fullt just nu så snart finns det massa smaskigt att äta.
Kroll-liljan är bland det vackraste i blomväg som finns, förutom pioner då. Jag har MASSOR av dom. Har många vita också, men de ville inte fastna på bild lika fint som den här.
I lördags var jag i min favvogarnaffär och garnspanade när helt plötsligt en Sommarfröken dök upp! Gissa om jag blev förvånad! Det var så roligt att träffa henne IRL.
Sen hittade jag en kofta i Muskat från Drops som jag köpte garn till, och började sticka på redan samma dag. (Blev ju klar med Cirque-sockarna, ett projekt ut-ett projekt in!)

Idag tror jag att jag ska skrämma fart på röjsågen och fixa lite fint härikring gårn.
Får passa på när jag är ledig, jag har ju faktiskt jobb lite då och då nu! ...sånt där jobb där dom ringer kvällen före och frågar om jag kan jobba... Lite jobbigt att inte veta när nästa jobbtillfälle blir, men å andra sidan så är det SÅÅ värt pengarna. På EN dag med det jobbet tjänar jag lika mycket som på en vecka som arbetslös!
Kul att få prova nya saker också, i torsdags var jag i Örnsköldsvik och stod flaggvakt där dom asfalterade en väg. Rätt spännande, fast det blev en lång dag. Klev upp vid 3 på morgonen och kom hem vid 8 på kvällen. Fina pengar, men trötta ben på en trött Lillan!

2 kommentarer:

Sommarfröken sa...

Hej!
Det var så kul att träffa dig också! Nästa vår kanske vi kan ha en växtbytarträff!! Vi verkar samla på finisar båda två! I så fall kan jag ta med en del som jag har hemma, söderöver!
Må gott! Vi hörs! Kram/Sommarfröken

HELENA-RUTAN sa...

Vad fina sockor! :)

Det låter spännande med jobbet! Lite ovisst men spännande. :)
Kram!