torsdag, april 17, 2008

Morgonens funderingar

Klockan är 06.26 på morgonen, jag är rastlös. Jag vill jobba jobba jobba!
Gubben bara skakade på huvudet åt mig imorse när vi klev upp, cirka 05.00 och jag klev utanför dörren för att röka och började mumla "Jäkla fin morgon, kallt, men fint. Åh tänk om man ändå fick fara iväg och mjölka lite kossor"

För flera år sen, det känns som att det var i ett tidigare liv, och på vissa sätt så var det väl det också, så jobbade jag som djurskötare. Klev upp i ottan och for till mina kossor, och jag älskade det! och jag saknar det än idag, för det är mysigt att stå i mjölkgropen tidigt på morgonen och mjölka, lyssna på radion och det rytmiska ljudet från mjölkmaskinerna, sen skrapa bort dyngan, lägga ut nytt strö och utfodra djuren...och sen få ta en kopp kaffe och titta medans kossorna så rofyllt står o tuggar i sig ensilaget! *längtas tillbaka*

Kunde jag så skulle jag fortfarande jobba som djurskötare, men nu är jag allergisk, tyvärr. Men kanske, kanske en vacker dag så avlas det fram en allergivänlig ko-ras (allergivänliga hästar finns väl?) och då ska jag börja igen, så är det bara!

Fast det är ju klart att det är roligt att köra truck också, som jag gjorde förra sommaren och snart ska börja med igen, men det är inte samma sak, inte lika tillfredställande och lugnande som att jobba med djur.. ..mitt jobb bestod delvis av att lossa timmerbilar och lägga upp vältor av massaved, och i en jämförelse är det ungefär såhär:
Kossor - inte så dumma som folk tror, och betydligt smartare än många timmerbilsförare
Timmerbilsförare - oftast dummare än de ser ut, och betydligt mer korkade än kossor!
*skrattar*

2 kommentarer:

Sofie sa...

Gomorron! Mina plåster jag har köpt på Rusta för ett tag sen.
Vad tråkigt att du är allergisk mot kossorna! Jag är uppvuxen i skogen, fast inte på gård, men det är få saker som är så rofyllt som att lyssna på kor. Dom buffar runt och smaskar och så luktar det gott tycker jag. Jag skulle dock aldrig kunna jobba med kor för jag är i hjärtat asfaltsbarn och då är klockan fem på morgonen mer läggdags än gå upp dags :)

Lillan sa...

Å, måste göra mig en tur på närmsta Rusta snart :) Ja det är härligt o luktar gott, fast jag är morgonpigg och kvällstrött så jag stiger gärna upp vid 4-5 på morgonen, om jag får somna när jag blir trött vid halv 11 ungefär :)