lördag, juli 05, 2008

En fråga kom..

..från AbsolutGarn
Frågan var hur det kom sig att jag blev maskinförare! :)
Nog lekte jag med Barbie när jag var liten, men även med bilar, lastbilar, traktorer samt att jag i princip växte upp som garagehjälpreda åt min far (som då ägde 4 jänkare, raggarbilar alltså, för den oinvigde). Har alltid varit en pojk-flicka..
På gymnasiet valde jag att gå en Lantbrukslinje, mest för traktorkörningens del i början men jag fastnade snabbt för att mjölka mysiga kossor och tog jobb som djurskötare efter studenten. Jag trivdes kanonbra med mixen av både djurskötsel och traktorkörning på ett jordbruk. Hann tyvärr inte jobba så länge pga allergi.
När jag insåg att jag inte skulle kunna jobba med djur längre så var inte steget så himla långt att bli maskinförare istället, först jobbade jag som hjullastarförare/traktorförare nästan ett år på mitt gamla Naturbruksgymnasium, sen gick jag en utbildning till Anläggningsmaskinförare och tog även truckkort.
Förra sommaren fick jag sommarjobb på fabriken där jag sommarjobbar även denna sommar, i Renseriet, och jag blev den första kvinna någonsin som jobbat på den avdelningen!
Jag kör en timmertruck, är barktrummeoperatör och kör även ibland Timberjackskotaren, som jag nyss lärt mig köra (den gröna på bilden här nere någonstans).
Trivs som fisken i vattnet bland alla karlar och alla maskiner! ....fast det är klart, skulle någon hitta en mirakelkur mot allergi, då skulle det inte gå många dagar förrän jag skulle stå i en mjölkgrop någonstans och mjölka kor igen! :)

Så var det med den historien :) Imorgon firar jag och sambon ett år tillsammans, och det ska firas! Ev. ska vi dra en på en liten roadtrip bara över dagen, ser fram emot det :)

3 kommentarer:

Annica sa...

Har läst ikapp lite hos dig, hoppas du har det bra i det halvdåliga vädret. Blir i alla fall avundsjuk på dig som jobbar med karlar, att som jag mest jobba med bittra fruntimmer är inte kul, bara en massa konflikter och skit! Är ni i behov av en syrra så hojta till!
Kram Annica

TruckerElin sa...

Kul att hitta en stickande bloggande maskinförarinna här. Själv är jag en stickande (pysslande över huvud taget) bloggande lastbilschaufför som för närvarande är morsaledig. :) Verkar trevligt på din blogg så jag återkommer säkert

Anonym sa...

*S* ja nog minns jag barbieperioden..mest pappas svärande över att kliva på barbieskor *S*.....sen har du alltid vart mer pöjk än jänta...oljig, körandes störtlopp med traktorn över branten hemma *S* jag säger bara "50 70" *S*