onsdag, december 03, 2008

Pretty in pink

Laminaria är färdigblockad och den blev underbar! Det gick åt bra precis 1 härva av Färgkraftgarnet när jag använde stickor 4,5 mm och stickade den mindre versionen. Lagomt stor blev den, jag trodde den skulle bli mycket mindre, men se vad lite blockning kan göra.

Jag misstänker att jag har feber, för jag mådde pyton igår, och så sov jag till klockan 11 i förmiddags. Och ni som känt mig länge vet att det är fruktansvärt ovanligt att jag sover så länge! Kände mig möbultad när jag vaknade, ungefär som överkörd av en ångvält.

Taskig tajming att få feber nu, har ingen termometer hemma så jag kan inte checka och se om jag verkligen har det eller om jag bara är seg allmänt. Jag som vill fara på stickcafé ikväll!! Men jag tror jag far ändå om jag känner mig någorlunda pigg.


Jag började på Kalenderhalsduken i måndags, jätteroligt med ett nytt mönster varje dag, det blir ju aldrig tråkigt!
Garnet är Kauni, men jag har glömt vad färgen heter, det är lite problematiskt eftersom jag insett att garnet inte kommer räcka. Ska kika in på garnaffärn i stan nån dag framöver och se om det finns mer av samma färg, annars får jag försöka beställa.Fick inspiration att göra om min blogg häromdagen när jag kände mig lite hängig och hade tröstköpt lite inrednings-porrtidningar, Drömhem&Trädgård, Hus&Hem och Lantliv.
Plötsligt insåg jag att jag har underskattat vitt som färg. Jag har så länge jag kan minnas inte varit särskilt förtjust i vitt, mest pga det är en dålig kombination att vara ett klantarsel som ramlar o spiller ganska ofta och att ha vita saker hemma och vita kläder på sig.
Men å andra sidan finns ju fläckborttagningsmedel! ..och bloggen är ju svår att spilla och ställa till med fläckar på.. Datorn ligger dock i riskzonen ibland med tanke på min vana att dricka kaffe och blogga. Men hursomhelst, vitt är fint. Och vintrigt!

4 kommentarer:

HELENA-RUTAN sa...

Laminarian blev ju jättefin! :)

Sofie sa...

Dräggel :) Nu fick jag ett ton inspiration att speeda på lite... Jag stickar dock den stora, så det blir nog dubbelsängen att blocka på!

Drick ordentligt så går nog febern över. Lata dig riktigt ordentligt också.

TruckerElin sa...

Åh sicket fusk att du har garnaffär i stan som har Kauni.. Önskar min garntant kunde komma på den idén också... Kauni är nog mitt favoritgarn so far, pga färgskiftningarna. Håller just på med en Revontuli till i Kauni nu, en blå..
Din Laminaria blev himla fin, den ser så härligt ut i färgen.
Tänk om du kunde dimp ner här bara så där från himlen typ o blockat lite åt mig också :-D Börjar få lite för många sjalar på att-blocka-listan nu..

Anonym sa...

tjusig....du vet att jag köpt ny jacka va?? svart...hmmm alla färger passar till svart *S* kram sys