lördag, januari 31, 2009

Fredagskalas och lördagsmorgon

Barndomsvännen J har fyllt 25 nyligen så vi var till henne på kalas igår och det var helt underbart roligt! God mat, lite vin och gott sällskap är inte fel. Vi for dock hem tidigt, vi var hemma lagomt till att se Hjälp! på TV4 innan vi gick och la oss. Sambon som också agerade chafför skulle ju kliva upp tidigt idag och jobba så vi gjorde tidig kväll. Men lite bankade det i huvudet när jag klev upp..men nu håller jag på att kurera det med massa kaffe, sen ska jag sätta mig och sy tror jag bestämt!

Jag fick ju hem mönster som jag beställt häromdan, ett kjolmönster till mig själv och ett mönster på barnförkläden, bland annat "madicken-förkläde". Det ska bli spännande att börja sy, jag har inte sytt något i klädväg sen syslöjden i högstadiet, och det gick ju....*host*...inte så bra...
Jag låg alldeles på gränsen till icke-godkänd, och syslöjdslärarinnan tyckte att jag var hopplös,
jag stretade emot allt och tyckte mest att syslöjden sög. Det var ju mer intressant att ställa till med jävulskap på lektionerna, och att stå ute bakom skolan och röka cigarett på cigarett med andra lika ointresserade. Gud så jag hatade syslöjden. Jag avskydde alla tvången. "Nu ska ni göra det här eller det här eller det här, ni får inte göra sådär sådär och sådär".
Försök tvinga mig till något jag absolut inte vill göra, det är ungefär som att försöka bada en katt.


Rätt underligt att jag älskar att sticka, virka och sy nuförtiden..att man kan förändras så. Men nu bestämmer jag ju själv, och då är det roligt :)

6 kommentarer:

Annica sa...

Fick han vara schaufför IGEN nu din stackars sambo - när ska han få släppa loss ordentligt då?
=)
Ha en riktigt bra lördag nu!

HELENA-RUTAN sa...

Jag känner igen mig. Alla måsten och tvång gjorde att det inte var kul. Nu är det massa som är kul ju, när man får göra som man vill.

Anonym sa...

hahah glöm inte att vi hade samma syslöjdslärare *ASG* kram sys

Häxmamman i Jämtland sa...

Hihi,visst är det underligt att syslöjden var för många en fasa...

Jag kunde inte sy, virka eller sticka. Vi hade en elak syslöjdsfröken som blev jättearg om man gjorde något med sitt arbete innan hon fått tittat (Fast man visste hur man skulle göra) så då fick man sitta resten av lektionen typ i skamvrån...
Jag minns att man kunde få stå nästan en hel timm och vänta på sin tur i kön och då blev det inte gjort nått den lektionenen heller.

Jag lärde mig knyppla och nålbindning men då var det inte på syslöjdslektionerna, vi hade nått som barnen i skolan kallas livskunskap och det var skoj.

Min syslöjdslärarinna skulle få spader om hon fick se vad jag stickar idag *Ler*

Ha det gott

Tina sa...

Jo Berit kan ju ingen glömma, "ni SKA sy en doftpåse med doft av lkavendel"
Ni får inte använda så mycket av det tyget för det kostar dyrt, vet ni egentligen hur mycket en sax kostar? Vet ni vad varje Nål kostar. Jag avskydde henne, antingen pratade man för mycket på lektionerna eller så var det inge bra att man inte pratade alls, alla mina syskon har haft henne också.. avskyr henne :-)

Anonym sa...

Såg att du köpt ett mönster till ett madickenförkläde, vilken ar var det som förde ett så´nt. Är nämligen på vift efter ett sådant men hittar inget.

Yvonne Kristinehamn