måndag, januari 26, 2009

Sköna pulsvärmare och lite annat

I helgen gjorde jag ett par av Stickfrossas pulsvärmare, i Heavens Hand-garnet jag fick i julklappsbytet och med stickor 4,5 mm. Jag upprepade mönstret 5 ggr istället för 6 ggr och där det skulle vara som resår slätstickade jag bara, och de blev helt perfekta för mig. Roligt mönster att sticka och lagomt litet projekt.
Visst är det en underbar färg! Och garnet var underbart! (..så underbart att jag har beställt mer från Garnhärvan)

Lite loppisfynd har vi gjort i helgen också, jag och gubben. En fin saftkanna, tre gammeldags smörknivar varav två kom med på bild, den tredje ligger i disken... och en liten glasburk som jag fastnade för. Alltihopa för det fina priset 50 kr! I Love Loppis :) Jag kan mycket varmt rekommendera loppisen i Kyrkdal, om ni skulle ha vägarna förbi mellan Kramfors och Sollefteå, där finns hur mycket fint som helst!

Lite annat har jag fyndat på sista tiden också, dock inte på loppis. Ekologisk vaniljstång och en jättefin smörkupa som inte kom med på bild köpte jag på Gårdsbutiken i Härnösand för inte alldeles för många pengar. Kaffe och Te-burkarna är köpta på Garn Väv och Inplock i Sollefteå och i dom huserar nu Irish Cream-kaffe och Blodapelsin-te. Två av mina stora laster här i livet :)

I köksfönstret bor lite krokusar som snart kommer börja få knoppar (en har fått redan, se nederst till höger!), en amaryllis som av någon underlig andledning inte ville blomma till jul utan gick i nån slags dvala men nu har den fått två knoppar och lär nog slå ut snart (kan bero på att jag troligen glömde vattna den på flera veckor....fy mig), och nån slags minipåskliljor i en fin liten hink.

Det snöar som attan här hos mig, jag har redan varit ute och skottat en gång och vi lär nog få skotta en gång till i eftermiddag misstänker jag.

6 kommentarer:

TruckerElin sa...

Får jag bo hos dig?? :) Gillar din stil på grejer, känns så där myspyshemtrevligt..

Ammis sa...

Håller med TruckerElin du får verkligen allt att se så mysigt ut. Hoppas det går bra på nya jobbet oxå.

Annica sa...

Oj så fina fynd du gjort, tycker också det ser så hemtrevligt ut här inne hos dig!

Esmeralda sa...

du ahr gjort så himmla fint på bloggen!! *avis* kan du inte ge mig lite tips??

Cina sa...

Du har fått en liten utmärkelse på min blogg. :)

Ammis sa...

Häftigt. Att du kört dessa stora truckar. Tror ju de ska ta hela lastbilen med sig när de lyfter. Och skotare också, du e min idol :)
Jag var ute på min första skogsväg idag. Snöigt och slirigt så det gick väl inte så bra. Undrar oxå hur man ska vända på dessa små ytor. Men har man inget val brukar det lösa sig. Kommer va skit rädd när jag ska ut själv sedan. Ha de