måndag, mars 23, 2009

Jag älskar farmor!

Inte bara har jag fått ta över en liten lagom vävstol som min pappas farbror har tillverkat, igår hade kära farmor och farfar varit på marknad och hittat en spinnrock till mig!
Jag kan knappt bärga mig tills jag får lägga vantarna på spinnrocken, får vänta någon vecka till tills vi kan hämta hem den..

Nån dag ska jag ta mig i kragen och fara på Hemslöjdens vävstuga och höra mig för om det finns någon som kan lära mig väva också. Inget avancerat, typ dukar som ser ut som minitrasmattor (vet ni vilka jag menar?). Det kliar i mina fingrar!!

Inspirationen och glädjen har hittat mig igen, målade lite i fredags och fortsatte på Cirque-strumpan i helgen.
Nu har jag varit ute i boa och hämtat krukor, det lutar åt att de ska målas vita sen ska det planteras blommor i dom. En pepparkaksburk med fint mönster och en gammal kaffekvarn fick följa med in också. Våran boa är som en egen liten loppis, tidigare ägare har lämnat diverse gamla saker, både fina och fula. Så ibland när jag har tråkigt går jag ut och rannsakar nåt skåp och gör lite fynd.

  • Krukor målade KLART
  • Blommor omplanterade KLART
  • Frön sådda KLART
  • Städat efter mig KLART
  • Vattnat alla blommor KLART
  • Köra en tvättmaskin På G
  • Sen blir det fri stick-tid när alla göromål är ordnade :)
TruckerElin: Haha, ja det är så jävla sant. Det är roligt att pyssla å greja, men ofta man städar efter sig....nä.... Liite duktig känner jag mig för att jag faktiskt städade :)

3 kommentarer:

TruckerElin sa...

Jag vet precis vilka dukar du menar.., vill också göra såna. Fick en vävstol för några år sedan av sonens far. Han har jobbat i väveri och skulle hjälpa mig sätta upp väven.. Det blev aldrig av. Funderar på att ställa upp vävstolen i vardagsrummet snart faktiskt, hade vart skoj.. Men man måste ju hitta nån som kan få igång den. :-) Önskar mig en sån liten vävstol som man kan ställa på bordet bara.., typ en halv meter bred eller så.

Va roligt med en sån fyndbod! :-)

TruckerElin sa...

Helt klart mest imponerad av punkt nr 4 :o)

Anonym sa...

hmmm funderar....enligt "säkra källor" har du det stökigt ju...*ASG*..........kram sys..den sys som INTE klagar på städningen...