måndag, mars 09, 2009

Mixa och matcha3 och lite annat

Mixa och matcha-paketet kom idag. Tack så jättemycket Joanna för alla fina saker!! Pagoda teet har jag varit sugen att prova länge men aldrig kommit mig för att köpa själv, så det ska jag testa ikväll!

Igår fick alla kvinnor rosor utanför Konsum, inte tackade jag nej :)


När jag höll på med både buljong och champinjonsoppa så insåg jag att min mixerstav hade gett upp hopp om livet. Hemskt nesligt..
Så idag for vi till stan och inhandlade en ny mixer, en riktig en den här gången. Attan så bra den är! Invigde den med att göra en hallon-smoothie ur min favoritkokbok, den blev god :)


Livet utan micro funkar bra hittills. Värmde soppa på spisen till lunch, det gick faktiskt fortare än att värma i micron...
Så: Spis vs. Microvågsugn 1-0

3 kommentarer:

Tina sa...

Hej, sen så smakar ju maten annorlunda om man värmer i micron, plus att värmen behålls ju längre i mat värmd på spisen än i micron. Men i dagens läge ska ju allt gå så snabbt, det är synd, för förr i tiden så fanns ju inget annat än spisen.

TruckerElin sa...

Jag skulle aldrig klara mig utan micron tror jag... Har hört också att om man inte är mer än 3 personer så är det billigare att värma upp matrester i micro än på spisen. Fast det är klart, nylagad mat är ju det goaste om man får välja.. :-) Sen så är det latheten också speciellt med vällinggörandet, är så lätt att micra när man får rätt temp jämt mot för att krångla med spis o så.. Men jag önskar att jag var mer som du, för micron tar en himla massa plats i det lilla köket. Ska hänga upp min på väggen i ett lämpligt hörn, nån gång när jag får hit nån borrkunnig. hehe

Jag tycker du är så duktig som lagar mat från grunden med buljongen och allt. SÅN vill jag vara. Vill att min son ska få äta bra, hemlagad mat.. Tyvär så har jag inte talang för det där, alls.. Får jag gå en matlagningskurs hos dig kanske?? :)

Esmeralda sa...

ska vi gissa på att de är lchf-kokboken? :)