torsdag, september 03, 2009

Fortfarande glad och full av energi

Dels för att jag skaffat praktikplats, och dels för att gick in på kafé, köpte en latte och satt och stickade och njöt av att sitta där i min ensamhet och titta på folk som gick förbi.
För ett år sen eller två hade det varit en omöjlighet, då vågade jag knappt fara ifrån gårn, vågade inte vara utomhus ensam, fick panikångest-attacker för minsta lilla sak. Nu först ser jag hur långt jag kommit sedan dess! Jag är så stolt och glad!
..dessutom så var det himla gott kaffe, och hemskt lyxmysigt att sticka och fika sådär, så det blir fler gånger, oh yeah :)

För er som undrar så ska jag göra praktik fyra dagar i veckan i en garnbutik, och en dag i veckan på Medborgarskolan när de ska ha en nybörjarstickkurs för föräldralediga.

Idag ska jag vara hemma och fixa efter två dagars rännande i stan, Glitten ska förhoppningsvis bli klara och Ishbel ska blockas.
Jag längtar till lördag och nålbindningskursen!

Update: Gick förbi syrummet och tror bannemig att symaskinen ropar mitt namn. Den säger: Syy.....syy på mig nuuu... Gör något fint...
Jag är lite sysugen men ska lura lite på vad jag ska sy först. Har några gamla fina lakan med virkade spetsar, och de skulle hemskt gärna vilja bli en kjol vet jag :) och en barnklänning :) och ett gammaldags förkläde (ni vet ett sånt som pigan i Madicken har på sig till jul? Med rynk och broderier och spetsar!) Och en "Madickenklänning" av en av sambons avlagda mjuka härliga flanellskjortor!
..sen finns lite som SKA sys, nyttoprylar. Inte lika roligt dock... Ett överdrag till kökssoffan, och ett överdrag till ryggstödet på slitna men sköna skinnfåtöljen. Fast lurar lite på att göra nåt i lapptäcksteknik till kökssoffan...Måste fundera lite till!

5 kommentarer:

HELENA-RUTAN sa...

Vilka roliga praktikplatser du fått! :D
Jag har också lite typ panikångest ibland när jag ska hemmifrån så det är så kul att läsa när andra med samma problem lyckas komma ut. :D Jag jobbar på mitt och det är bättre nu för mig också, än vad det var för ett par år sen. :)

Emmas dagar sa...

Tack :-)
Jag köpte garnet på Östergötlands ullspinneri.
Jag letar på nätet, men hittar det inte någon stans...

Sommarfröken sa...

Härligt! Är det månne praktikplats i en finfin garnaffär nära Paradiset?! När börjar du?
Det lät skönt med en stickstund på cafét också. Bra gjort!
Kram!/Sommarfröken

Ammis sa...

Grattis, du ser allt löser sig till slut :). Och praktik i en garnaffär. Måste ju va rena himmelriket. Lycka till och ta latte åt mig oxå ;)

Mikaela sa...

Låter härligt med jobb i en garnaffär!! Grattis!! :D