onsdag, januari 21, 2009

FO'n och lite annatHär är lite av vad jag hållit på med senaste tiden.

En tjock och varm mössa gjord av Eskimo-rester, jag utgick från ett Dropsmönster, och ändrade lite efter eget tycke och smak. Vad roligt det vara att få tömma restgarnsgömman lite. Den här blir perfa när det blir dags för att sitta på en is o pimpla abborre i snålblåsten :)


Ett par Mitered Mittens till min älskade sambo. M&K Eco Ull och stickor 5 mm. Det blev lagom herrstorlek. Jätteroliga och snabba att sticka!

Mitt första försök att sticka med två färger, mönstret är Herringbone mittens (finns på Ravelry), Drops karisma superwash och stickor 3,5 mm och 4 mm. Den andra vanten blev aningen större än den första, men ändå ett jättebra resultat för att vara första gången. Dom här ska snart få flytta några mil söderut till min syster.
Lyktan fick jag i julklapp av min andra syster.

En till mössa i två trådar Drops Alpaca och en tråd Drops kid silk på stickor 5,5 mm och 5 mm, utgick även här från ett Dropsmönster. Där det egentligen skulle vara björnbärsmönster gjorde jag slätstickning.


Mitt vackra kakfat som jag köpte för presentkortet jag fick i julklapp av min älskade.

Krokuslökar och minipåskliljor i köksfönstret. Krokusarna får bo i billiga blågenomskinliga vinglas från Dollarstore (20:- styck!)

En vit virkad korg jag gjorde i julhelgen, ett par timmars jobb efter ett Dropsmönster, fast i grövre garn än originalet. Jag använde restnystan av Drops Paris och virknål 4,5, sen blandade jag trälim och vatten, plastade en uppochnervänd plastskål, la dit duken och penslade på limmet. Tadaaa, sjukt fin och sjukt billig skål på bara ett par timmar!

En kofta har jag som är klar också, men den ska jag ta hjälp att fota sen någon dag.
Nu ska jag baka kanelbullar. Nej jag vet, inte LCHF. Men man behöver ju inte vara duktig precis jämt :)

Två timmar senare: Att jag aldrig lär mig. Överdos nybakta bullar=magknip.

4 kommentarer:

HELENA-RUTAN sa...

Oj! Vad duktig du är! :)
Jag gillade lyktan du fått också. :)

Anonym sa...

tjusiga vantar,,,,,,va fick du julklapp av sys...hahaha tro varför jag inte fick det....*ASG*......kram sys

Emmas dagar sa...

VÄLDIGT vackra vantar! Och andra fina saker;-)

TruckerElin sa...

Ja vissa har ju gåvan då, himla fina dom vantarna som du gjort i två färger. :) Jag har stickat i säkert 25 år och kan ännu inte med det där med två färgsstickning så att det blir riktigt fin.
Kakfat är ju så himla mysiga, drömmer om ett fint jag med men tills dess får mitt blåa från Rusta duga.., men det är ju inget man har framme så där bara för att det är fint att titta på. Virkad skål har jag funderat på också.., min mamma hade många virkade stärkta saker när jag var liten bland annat en virkad svan-skål som jag tyckte jättemycket om.

För att kommentera det tidigare inlägget lite också så verkar det som att du bor sjukt fint där du bor..

Ha det bäst! Hur går det med sluta-röka-tröjan förresten??